Сметната палата ще провери Министерството на младежта и спорта, обяви спортният

...
Сметната палата ще провери Министерството на младежта и спорта, обяви спортният
Коментари Харесай

Сметната палата ще провери спортното министерство

Сметната палата ще ревизира Министерството на младежта и спорта, разгласи спортният министър Андрей Кузманов на брифинг. Проверката ще стартира още в сряда или четвъртък. " Във вторник получихме писмо от Сметната палата. От сряда или четвъртък Сметната палата идва при нас на инспекция ", сподели министърът.

Ще бъдат тествани контракти за създаване на физкултурни салони. " Това, което констатирахме ние е, че компаниите, които вземат участие в построяването на тези салони, са със подписани контракти през декември 2020 година Странно е, че едни и същи участници са във компаниите, които построяват салоните в разнообразни райони у нас. Тоест човек с две компании си прави сдружение. Съдружниците са едни и същи компании ", изясни министърът. В тези контракти е записано поетапно заплащане, но парите по договорите са изплатени на 100%. При 100% погашение търговски контракти могат да бъдат обезпечени със обезпечаване, само че в деня, когато са подписани договорите, е подписан и анекс към всеки контракт, който не прикрепя полицата за обезпечаване, което значи, че ако страната загуби, няма по какъв начин да си вземе от застрахователя парите, добави Кузманов.

Проверката продължава, само че общата стойност на всички 26 контракта, които са минали през проверяващите, е за над 21 млн. лева, а парите са отпуснати с решение на Министерския съвет.

Проверката в Българския състезателен тотализатор също продължава. " До момента няма уволнен, до момента в който не се потвърди нещо с документи. Тотото продължава да работи с цялостна мощ ", сподели Кузманов. В края на предходната седмица спортният министър разгласи, че е открито, че ТОТО-то работи с " Декарт " - компания на Васил Божков ". 

Ресорният министър заяви и че на 6 юли от спортното министерство са внесли в Министерския съвет окончателния вид на Стратегията за младежта 2020-2030 година

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР